• Юрки Катайнен пред съмишлениците на Образование България 2030: „Образованието и уменията оформят обществото на бъдещето”

  На 8 октомври, 2019 г. заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен отново се включи в дискусия на високо ниво, организирана от сдружение Образование България 2030 в София. 

 • Европейската комисия с нов доклад и препоръки за образованието в България–Част 1

  Новият мониторингов доклад на Европейската комисия за образование и обучение беше представен преди дни от комисаря по образованието, културата, младежта и спорта – Тибор Наврачич. За осма поредна година ЕК предлага задълбочен анализ на развитието на образованието за всяка държава членка на съюза. Тазгодишното издание на доклада поставя фокус върху учителите и разглежда развитието на ключови образователни политики. 

 • Образование България 2030 със становище за предлаганите промени на национална програма “Мотивирани учители”

  Във връзка с предложените промени на националната програма “Мотивирани учители” входирахме становище с нашата позиция по тях. Прочетете повече за програмата и за нашите предложения в статията, която подготвихме. 

 • Образование България 2030 организира първата “Мениджърска академия за училищни директори”

  На 29 и 30 август в гр. София се проведе обучение на 24 участници в пилотното издание на “Мениджърска академия за училищни директори”. Академията се организира от сдружение “Образование България 2030” в партньорство с две от водещите международни компании у нас – Хюлет Пакард Ентърпрайз и Кока-Кола ХБК България и с финансовата подкрепа на Българския форум на бизнес лидерите.

 • Образование България 2030 и Национална мрежа за децата с общо становище относно Механизма за обхващане на деца и ученици в образователната система

  Сдружение “Образование България 2030” и Национална мрежа за децата обединихме позициите си в споделено становище до Министерство на образованието и науката. То касае предложения от МОН проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление №100 за създаване и функциониране на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

 • Образование България 2030 и Национална мрежа за децата с общо становище до МОН

  Днес Образование България 2030 и Национална мрежа за децата обединихме позициите си в споделено становище до Министерство на образованието и науката. То касае предложения от МОН проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №5 за общообразователната подготовка. 

 • Първа среща на участниците и старт на “Мениджърска академия за училищни директори”

  На 27-ми юни официално стартира “Мениджърска академия за училищни директори”. 25-те участници в програмата – директори на училища в София-град и София-област – се събраха на опознавателна среща в Международния център на UniCredit Bulbank. Академията се организира от Образование България 2030, с подкрепата на Българския форум на бизнес лидерите и е под патронажа на министъра на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев.

 • Присъедини се към екипа на Образование България 2030

  Ако споделяш нашата мисия и цели, ще се радваме да станеш част от нашия екип и да подпомагаш работата ни по ключови проекти и кауазата качествено образование. Виж повече в обявата и кандидатствай до 23:59 ч. 19. април.

 • Благотворителният бал на Българския форум на бизнес лидерите в подкрепа на образованието

  В края на месец януари по традиция се проведе Годишният благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите.  За 11-ти път отговорни компании набират средства в подкрепа на социални каузи и тази година равносметката е малко над 46 000 лв. за каузите здравеопазване и образование.

 • Стартираме дългосрочен проект за умения на 21-ви век

  В края на 2018 г. дадохме старт на нов дългосрочен проект, който акцентира върху уменията на 21-ви век: “Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство във връзка с преподаването и развитието на ключови компетентности у учениците“