• „Всички на линия?“ – равен достъп до дистанционно обучение

  Колко достъпно е дистанционното обучение за българските ученици в момента и какви са последиците за учениците, които нямат достъп до него? Какво се предприема, за да се гарантира равен достъп до качествено образование на всички ученици в условията на извънредно положение?

 • Отворена покана за обучение за учители

  Отворена покана за безплатно обучение за учители на тема: „Умения на ХХI век: Развиване на ключови компетентности у учениците“.

 • „Мениджърска академия за училищни директори“ отново подкрепена от лидери на отговорни бизнеси

  На 4 февруари 2020 г. се проведе Годишният благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите. За 12-ти път отговорни компании набират средства в подкрепа на социални каузи. За втора поредна година част от набраната сума ще подкрепи провеждането на второ издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ на „Образование България 2030“

 • Завърши първият випуск от директори в „Мениджърска академия за училищни директори“

  По време на събитието бяха връчени сертификати на участниците и имахме възможност да споделим успехите на Академията с нашите партньори от Българския форум на бизнес лидерите, лектори от бизнес компаниите и съмишлениците от граждански организации, които бяха част от комисията по селекция. Официален гост на събитието беше г-жа Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката.

 • Нов доклад на Образование България 2030 с препоръки за ключовите компетентности

  В края на 2019 г. публикувахме проучване, свързано с политики за развитието на ключови компетентности. В тази статия ви запознаваме с основни акценти от него.

 • 2019 за Образование България 2030 (обещаваме да сме кратки)

  Какво направихме за мисията ни за качествено образование в България през 2019 г? Това беше най-силната ни година oт основаването ни през 2015 г. досега. Можем с радост да споделим, че в рамките на всички тазгодишни проекти научихме много, но и събрахме нови съмишленици, с които заедно да допринесем за по-качествено образование в България.  Нямаме търпение през 2020 г. да постигнем още повече!

   

 • PISA 2018 - какво показват резултатите?

  Днес бяха публикувани резултатите от международното сравнително изследване PISA 2018. Представяме ви акценти от анализа на резултатите, направен от колегите ни от Институт за изследвания в образованието.

 • Как подкрепяме участниците в "Мениджърска академия за училищни директори"?

  На 21-ви ноември 2019 г. се проведе среща за подкрепа в приложението на придобитите знания и умения в рамките на „Мениджърска академия за училищни директори“. 

  Целта ни беше да подкрепим участниците в ефективното прилагане на практическите инструменти от обучението с бизнес лидери в края на месец август. Създадохме пространство, в което те да споделят своя опит и идеи, да проследят напредъка си и да обменят решения за преодоляването на предизвикателства, пред които се изправят в приложението на инструментите. 

 • Образование България 2030 и Индустриален клъстер “Електромобили” подписаха меморандум за сътрудничество

  Разширяваме нашата мрежа от партньори и съмишленици от бизнеса със сключения меморандум за сътрудничество в сферата на образованието с Индустриалия клъстер “Електромобили” /ИКЕМ/

 • Европейската комисия с нов доклад и препоръки за образованието в България–Част 2

  За осма поредна година ЕК предлага задълбочен анализ на развитието на образованието за всяка държава членка на съюза. Тазгодишното издание на доклада поставя фокус върху учителите. След влизането в сила на Закона за предучилищно и училищно образование през 2016 г. те заемат централна роля в образователните политики.