• Развитие на лидерските компетентности на училищните директори – ключ към качествено образование

  Представяме ви доклада „Развитие на лидерските компетентности на училищните директори – ключ към качествено образование“. В него разглеждаме ситуацията в училищното лидерство в България. Той повдига темата за необходимостта от целенасочени политики за развитие на училищно лидерство в българското образование.

 • Образование България 2030 през изминалата 2022 година

  Благодарни сме, че измина още една година, през която имахме възможност да споделим с вас общото пространство, в което водим диалог, търсим решения и предприемаме действия за по-добро образование В България. В края на изминалата година си пожелахме достигането на още по-голяма свързаност между всички нас, чрез която да постигнем важни резултати за българското образование. За нас, екипът на Образование България 2030, през 2022 г. това желание се сбъдна.

 • Становище относно спряната от ВАС Наредба 16 за провеждане на конкурси за заемане на длъжността "директор" след подадена жалба

  Образование България 2030 следи развитието по казуса със спряната от Върховния административен съд Наредба 16 за провеждане на конкурси за заемане на длъжността “директор” в държавните и общинските институции в системата на предучилищното и училищното образование след подадена жалба. Обезпокоени сме от създалата се несигурност за провеждането на стотици конкурси в цялата страна и смятаме, че навременни действия трябва да бъдат предприети, за да бъде гарантирано успешното започване на новата учебна година в тези училища.

 • Започнахме работа по дългосрочен проект, свързан с развитието на лидерските компетентности на училищните директори

  Образование България 2030 започна работа по проучване „Развитие на лидерските компетентности на училищните директори – ключ към качествено образование“.

 • Завърши първият випуск училищни лидери в „Мениджърска академия за училищни директори“ – Бургас

  За училищните лидери от 16-те училища, това е събитието, бележещо края на тримесечната програма, в която развиваха лидерските и мениджърските си умения с помощта на страхотните лектори от бизнеса, както и учейки и обменяйки опит и практики помежду си. В официална церемония връчихме на участниците сертификатите за успешно премината програма и така те станаха нашия първи морски випуск!

 • Проведе се вторият обучителен модул на „Мениджърска академия за училищни директори“ – Бургас с училищни лидери от града

  На 15-и и 16-и април се проведе вторият обучителен модул в „Мениджърска академия за училищни директори“Бургас!

 • Училищните лидери от Бургас преминаха през първия обучителен модул на „Мениджърска академия за училищни директори“ – Бургас

  На 25-и и 26-и март се проведе първият обучителен модул в „Мениджърска академия за училищни директори“ – Бургас!

 • Първа среща на локалното издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ 2022 – община Бургас

  От какви умения има нужда успешният мениджър днес? С този въпрос дадохме старта на тазгодишното, локално за община Бургас издание на „Мениджърска академия за училищни директори“. Първата, опознавателна среща на училищните лидери, се състоя на 25 февруари 2022 г.

 • Образование България 2030 през изминалата 2021 година

  Въпреки, че ние се стремим образованието да се промени на системно ниво и работим с нормативни документи, стратегии, широкообхватни образователни мерки и статистически индикатори, в крайна сметка го правим с мисъл за хората отвъд буквите и цифрите. Хора като вас, които ни вдъхновяват, които ни споделят за реалните предизвикателства от класната стая, които дават пример как системата може да се променя, как успешните практики могат да укрепват училищни общности, да подобряват образователни резултати и житейски перспективи, да свързват училища. 

 • Мениджърска академия за училищни директори – покана за кандидатстване

  За трета поредна година провеждаме програмата, в която бизнес лидерите срещат училищните лидери в обмен на знания и умения! Тази година Академията е отворена за участие за държавни, общински и частни училища, намиращи се на територията на община Бургас. Крайният срок за подаване на онлайн формуляр за участие е 23:59 ч. на 21.11.2021 г.