01 February, 2019
/ in news
/ By edu

В края на месец януари по традиция се проведе Годишният благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите.  За 11-ти път отговорни компании набират средства в подкрепа на социални каузи и тази година равносметката е малко над 46 000 лв. за каузите здравеопазване и образование.

Изключително щастливи сме, че част от средствата ще подкрепят нашата идея: Лидерска академия за директори.

За Академията: 

Средствата, които ще подпомогнат Лидерската академия за директори ще бъдат инвестирани в обучение на директори на училища в партньорство с водещи експерти от бизнес компании в сфери като: управление на хора и екипи; комуникации и връзки с обществеността; привличане на партньори; ефективно управление на средства и др. спрямо идентифицирани нужди.

С Академията целим да поставим фокус върху важната роля на директора на едно училище, който често се сблъсква с множество предизвикателства, но лиспва целенасочена подкрепа към неговото развитие като лидер в училищната общност. От друга страна бизнес компаниите имат много успешни и ефективни практики, които могат да помогнат на директорите да трансформират училищната среда. Това взаимодействие ще подпомогне устойчивото ангажиране на бизнесите към подобряване качеството на образованието за всяко дете.

За Благотворителния бал:

Събитието привлече над 100 представители на бизнес средите, които бяха приветствани от столичния кмет Йорданка Фандъкова, дългогодишен патрон на Бала, председателя на Форума Ираван Хира и члена на Европейския парламент Ева Майдел. Воден от разбирането си, че два фактора стоят в основата на успешното бъдеще на страната – качествено здравеопазване и образование, Форумът ще предостави приходите от Бала тази година на важни инициативи в тези две сфери. Една част от набраната сума ще подпомогне мащабната скринингова програма за ранна профилактика на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и общински болници, на която БФБЛ е партньор за пета поредна година.

С друга част от приходите ще бъде финансирана иновативната „Лидерска академия за директори“ на училища, чието пилотно издание цели да обучи директори на училища да станат по-успешни мениджъри.

Проектът под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев се реализира в сътрудничество с „Образование България 2030“, а Ева Майдел, която е и основател на сдружението, лично призова гостите на Бала да го подкрепят.

В допълнение средствата, набрани чрез благотворителната томбола тази година, отиват в подкрепа на кампанията „Локомат за България“ за купуване на робот за рехабилитация на хора с двигателни затруднения.

За последните 10 години с помощта на щедри дарители благотворителната инициатива на БФБЛ предостави общо близо 300 000 лева на каузи като инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, превенция на рака на гърдата, осигуряване на семейна среда, адекватна грижа и стипендии за деца.

Comments are closed.