17 May, 2022
/ in news
/ By edu

С вълнение споделяме, че приветствахме първия завършил випуск училищни лидери от първото локално издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ – това за град Бургас!

На 13-и май, петък, проведохме финалната среща в рамките на Мениджърска академия за училищни директори. Бяхме повече от щастливи да видим на едно място участниците, партньорите ни от Община Бургас, както и партньорите ни от двете компании, Scalefocus и Sutherland, чиито лектори споделиха своя опит с тазгодишните участници.

За училищните лидери от 16-те училища, това е събитието, бележещо края на тримесечната програма, в която развиваха лидерските и мениджърските си умения с помощта на страхотните лектори от бизнеса, както и учейки и обменяйки опит и практики помежду си. В официална церемония връчихме на участниците сертификатите за успешно премината програма и така те станаха нашия първи морски випуск!

Изключително сме благодарни на нашия главен партньор – Община Бургас, която подкрепи нас в реализирането на Мениджърска академия и така подкрепи развитието на лидерския потенциал на своите училищни лидери. На събитието, официален гост от страна на общината, беше г-жа Диана Саватева, ресорен заместник-кмет Култура, туризъм и спорт. Тя поздрави участниците за успешното завършване на програмата от името на кмета на община Бургас, г-н Димитър Николов,  и на ресорния заместник-кмет Образование здравеопазване, социални дейности и младежки политики – г-жа Йорданка Ананиева. Тя отбеляза колко важно е именно чрез подобни проекти да се насърчава ученето през целия живот както на училищните лидери, така и на техните екипи и на младите хора, обучаващи се в училище. 

 

г-жа Диана Саватева, ресорен заместник-кмет Култура, туризъм и спорт

Веселин Димитров, изпълнителен директор на сдружение „Образование България 2030“, отбеляза, че Мениджърска академия се превръща в успешно пространство за обмен на опит, инструменти и практики между бизнеса и училището и допълни: 

Именно взаимодействието между граждански организации като „Образование България 2030“, отговорни бизнес компании и институциите допринася за успеха на проекта. 3 месеца, 5 теми, 2 обучителни модула, 2 бизнес компании и 33-ма училищни лидери от бургаски училища – днес поставяме финал, но и ново начало на бъдещите ни взаимодействия.

Веселин Димитров, изпълнителен директор на сдружение „Образование България 2030“

Емоцията от финалното събитие с нас споделиха и Георги Иванов и Цветан Смърдански от Scalefocus, както и Миглена Стоянова от Sutherland – трима от четиримата лектори в тазгодишното издание. Миглена Стоянова сподели, че за техния екип е било изключително удоволствие да предадат част от своя опит, но и да се запознае с всички мотивирани училищни лидери, които са ключът към бъдещето на младите хора в Бургас. 

Миглена Стоянова и нейния екип, Sutherland

Цветан Смърдански отбеляза, че уменията, които са развили училищните лидери в програмата са безкрайно важни за всеки мениджър и се надява те да допринесат за развитието на училищните екипи. Той посочи, че най-ценният ресурс за всеки лидер, в компания или в училище, е времето, и чрез подобряване на редица умения за управление в рамките на програмата, училищните лидери си осигуряват повече от този ценен ресурс, който да вложат развитието на своето училище.

Цветан Смърдански, Scalefocus

Радваме се и че успяхме да се видим за пръв път на живо и с двама алумни от две училища в Бургас, участвали в миналогодишното, национално издание на Мениджърска академия!  Павел Чепов и Стойна Леонидова бяха част от издание 2021 на Мениджърска академия, което се проведе изцяло в онлайн среда.

Отляво надясно, г-жа Диана Саватева, г-н Павел Чепов, г-жа Стойна Леонидова и г-н Веселин Димитров

Най-накрая дойде ред и на училищните лидери от тазгодишното издание да споделят как Мениджърска академия е подпомогнала тяхната работа и какво ще приложат от програмата. Те подчертаха колко полезно е било за тях да се докоснат до ценните практики за мотивиране и сплотяване на екипите на бизнеса и различната гледна точка към тези процеси. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние също искаме да поздравим нашия морски випуск за успешното завършване на Мениджърска академия! Искаме да благодарим на училищните лидери за доверието и ползотворната работа в рамките сесиите ни заедно и да им споделим, че и ние научихме много от тях и нямаме търпение да се върнем отново в Бургас, с нови идеи за смислена подкрепа на техните лидерски екипи! 

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*