„Научи ме да умея“ e кампания на Образование България 2030 и евродепутата и съ-учредител на сдружението Ева Майдел.

Стартирахме инициативата в Стара Загора през 2016 година, за да акцентираме на уменията на 21-ви век, които са необходими на всеки млад човек за неговата успешна реализация. Посетихме градовете Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Хасково, Харманли, Ивайловград, Правец и други, като се надяваме да достигнем до още малки и големи населени места, за да представим уменията на 21-ви век пред млади хора между 15-18 години.

В първата част на сесията запознаваме младежите с ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентоспособен на пазара на труда, а във втората – ги провокираме да ги тестват и преживеят.

Кампанията фокусира вниманието към две основни умения – работа в екип и комуникационни умения. След като участниците се запознаят с тях, имат възможността да приложат наученото чрез практическа задача. Разделени в различни отбори, участниците имат определено време, в което да се справят с поставена задача и да приложат ефективна комуникация и успешна работа в екип.

Желанието ни е да развиваме кампанията като подпомогнем връзката с бизнеса и практическото прилагане на определени умения в зависимост от специалността и желанията на учениците – чрез стажове и посещения на учениците в местни компании.

 

Comments are closed.