• Образование България 2030 през изминалата 2021 година

  Въпреки, че ние се стремим образованието да се промени на системно ниво и работим с нормативни документи, стратегии, широкообхватни образователни мерки и статистически индикатори, в крайна сметка го правим с мисъл за хората отвъд буквите и цифрите. Хора като вас, които ни вдъхновяват, които ни споделят за реалните предизвикателства от класната стая, които дават пример как системата може да се променя, как успешните практики могат да укрепват училищни общности, да подобряват образователни резултати и житейски перспективи, да свързват училища. 

 • Мениджърска академия за училищни директори – покана за кандидатстване

  За трета поредна година провеждаме програмата, в която бизнес лидерите срещат училищните лидери в обмен на знания и умения! Тази година Академията е отворена за участие за държавни, общински и частни училища, намиращи се на територията на община Бургас. Крайният срок за подаване на онлайн формуляр за участие е 23:59 ч. на 21.11.2021 г. 

 • Полезни ресурси за старта на новата учебна 2021/2022 година

  Учебната година започна и по този повод ви споделяме селекция от интересни актуални възможности и полезни ресурси, създадени от образователната общност, от която сме част. Тук ще намерите добри практики, методитечски материали, анализи и програми, от които да се възползвате още днес!

 • Учители, готови за бъдещето. Какво споделят практиците?

  Събитието постави на фокус темата за качеството на квалификацията на учителите и за добрите училищни практики за гарантиране на качествена подготовка на учителите. 

 • ГОВОРЯТ ПРАКТИЦИТЕ: РЕШЕНИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО – ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ „Учители, готови за бъдещето“

  „Учители, готови за бъдещето“ е четвъртата от поредица срещи дискусии от кампанията ни „Говорят практиците: решения за образованието“. Целта ѝ е да постави на преден план темата за продължаващата квалификация и подготовката на учителите, както и да създаде пространство за споделяне на добри училищни практики за квалификация на училищните екипи. 

 • ПО-КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ. Какво споделят практиците?

  Събитието постави на преден план темата за качеството на професионалното образование и обучение (ПОО) и представи за обсъждане модели и добри практики за подобряване на качеството на ПОО на училищно и системно ниво. 

 • Говорят практиците: решения за образованието – Онлайн дискусия „ПО-КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ“

  „По-качествено професионално образование и обучение“ е третата от поредица срещи дискусии  от кампанията ни „Говорят практиците: решения за образованието“. Целта ѝ е да постави на преден план темата за качеството на професионалното образование и обучение и да представи за обсъждане съществуващи вече модели и добри практики за подобряване на качеството на ПОО на училищно и системно ниво. 

 • Всички в училище: от достъп към качество. Какво споделят практиците?

  Дискусията „Всички в училище: от достъп към качество“ се проведе онлайн и събра на едно място близо 100 души – учители, директори, образователни медиатори, представители на институциите, медиите и гражданските организации. Събитието имаше за цел да инициира диалога за приложението на мерките както за обхващане и връщане на децата и учениците в образователната система, така и за осигуряването на качествено обучение и подкрепа за тях. 

 • Покана за предизборен дискусионен форум „Образованието – диалог за бъдещето“

  Важно е образованието да бъде сред централните теми на предизборните дебати и на политическите програми. Затова ние от Образование България 2030 и още 7 експертни граждански организации поставяме фокус върху политиките в сферата на образованието чрез събитието ПРЕДИЗБОРЕН ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ „ОБРАЗОВАНИЕТО – ДИАЛОГ ЗА БЪДЕЩЕТО“

 • Говорят практиците: Решения за образованието – Онлайн дискусия „Всички в училище: от достъп към качество“

  Продължаваме кампанията „Говорят практиците: решения за образованието“ с втора от поредица дискусии, които събират на едно място експерти, представители на отговорните институции, родители, учители, директори и ученици, за да потърсят заедно решения за ключовите проблеми в образованието. Целта на дискусията е да постави фокус върху политиките и мерките, насочени не само към обхвата на учениците в училище, а и към гарантирането на качествено образование и подкрепа за всички тях.