06 February, 2020
/ By edu

На 4 февруари 2020 г. се проведе Годишният благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите. За 12-ти път отговорни компании набират средства в подкрепа на социални каузи. За втора поредна година част от набраната сума ще подкрепи провеждането на второ издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ на „Образование България 2030“

Благотворителният бал привлече над 80 представители на бизнес компании, които бяха приветствани от столичния кмет Йорданка Фандъкова, председателя на БФБЛ Левон Хампарцумян и Ева Майдел, член на Европейския парламент. 

Тази година равносметката е малко над 43 000 лв. за каузите здравеопазване и образование. Половината от средствата ще подпомогнат мащабната скринингова програма за ранна профилактика на рака на гърдата на Столична община и общински болници.

С другата част ще се осъществи провеждането на второ издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ на „Образование България 2030“. Училищни директори отново ще имат възможността да се докоснат до експертизата на бизнеса, за да развият своите лидерски и мениджърски умения и така да допринесат за устойчива промяна в българското образование.

Екипът на „Образование България 2030“

„Промяната в едно училище зависи най-много от човека, който го управлява и от неговите лидерски умения. Затова благодаря на БФБЛ, че за втора поредна година припозна необходимостта бизнесът да сподели своите успешни практики и инструменти с българските директори в рамките на „Мениджърската академия за училищни директори“ на „Образование България 2030“, каза Ева Майдел, призовавайки гостите на Бала да подкрепят Академията.

Гостите на гала вечерта бяха приветствани от председателя на Форума Левон Хампарцумян. „Активната и отговорна част от бизнеса има огромен принос за изграждането не само на работеща и силна икономика, но и на развито и солидарно общество. За да осигурим последователност на своите усилия, и тази година Балът на БФБЛ ще продължи подкрепата си за две инициативи, които обединяват всички нас в името на по-доброто ни общо бъдеще“, каза той.

За последните 11 години с помощта на щедри дарители благотворителната инициатива на БФБЛ предостави общо близо 300 000 лева на каузи като инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, превенция на рака на гърдата, осигуряване на семейна среда, адекватна грижа и стипендии за деца.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*