09 March, 2022
/ in news
/ By edu

На 25-и февруари училищните лидери от тазгодишното издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ се срещнаха за първи път в рамките на програмата! На онлайн срещата дадохме официален старт на предстоящите няколко месеца, в които 33-ма училищни лидери от 16 училища на територията на община Бургас ще имат възможност да надградят и практикуват своите лидерски умения. Първата среща в Мениджърска академия винаги е много вълнуваща, защото тя ни запознава с новата кохорта училищни лидери и задава тона на бъдещата ни работа заедно. 

От какви умения има нужда успешният мениджър днес? За да приветства участниците и да отговори на този въпрос през призмата на своя дългогодишен опит, в срещата се включи Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет на Български форум на бизнес лидерите. Той даде на училищните лидери няколко съвета: 

– Да разширяват постепенно зоната на комфорт на своите екипи, за да могат те по-уверено да се справят с различни предизвикателства.

– Да опознават добре своите екипи и да насърчават формирането на екипи, в които качествата на различните членове се допълват.

– Като лидери, да заложат на гъвкавостта и на ученето през целия живот.

Господин Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет на Български форум на бизнес лидерите

Благодарни сме на Община Бургас, която подкрепя финансово осъществяването на тазгодишното издание на Мениджърска академия. Директорите бяха приветствани и от Йорданка Ананиева, заместник–кмет на община Бургас с ресор Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики. Г-жа Ананиева изрази гордостта си от това колко са се развили като лидери директорите през годините. Подчерта колко е важна връзката между качеството на образованието и развиването на управленските умения на лидерите и поздрави участниците за избора им да бъдат в програмата. 

Г-жа Йорданка Ананиева, заместник–кмет на община Бургас с ресор Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики

Приветствени слова училищните лидери чуха и от Веселин Димитров, изпълнителен директор на „Образование България 2030“, и Габриела Маринова, заместник-изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите.

Веселин Димитров, изпълнителен директор на „Образование България 2030“ и Габриела Маринова, заместник-изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите

Във втората част на срещата участниците – директори и заместник-директори от 16-те селектирани училища – споделиха какви са очакванията им за предстоящите два обучителни месеца. Те бяха разнообразни, но най-силно застъпените от групата очаквания бяха за:

– споделяне на добри практики между колеги 

– възможности за зареждащо общуване по време на програмата

Обратната връзка от предишните две издания на програмата ни кара да сме убедени, че участниците ще могат да се възползват освен от практическите инструменти и теоретичните знания на бизнес лекторите, именно и от възможностите за общуване с лекторите и общуване помежду си. Целта ни е също така активно да насърчаваме споделянето на добри практики и стратегии за справяне с предизвикателства между колеги, защото сме убедени, че ученето в група е изключително ползотворно. 

Споделихме с участниците също така кога предстоят обучителните модули в рамките на Мениджърска академия. Следете нашия сайт, нашата Фейсбук страница и нашата LinkedIn страница за повече информация около предстоящите етапи на „Мениджърска академия за училищни директори“ община Бургас.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*